Levelek

Egy kis hiánypótlás. Kavasánszki Gábor jogosan a szememre vetette, hogy nem tájékoztattalak Titeket, hogy elküldtem a leveleket az egyesület alakulásáról, céljairól. Tehát: az alább lényegében azonos szövegű levelet küldtem el 2013. március 4.-én a következőknek:

Magyar Vitorlás Szövetség
1146 Budapest,
Istvánmezei út 1-3.
dr. Gál András Levente elnők úr részére

Balatoni Fejlesztési Tanács
8600 Siófok,
Batthyány u. 1.
Bóka István elnök úr részére

Magyar Országos Horgász Szövetség
1124 Budapest,
Korompai utca 17.
Dr. Szabó Imre elnök úr részére

Nemzeti Közlekedési Hatóság
1387 Budapest 62.,
Pf. 30.
Győri Gyula elnök úr részére

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
1440 Budapest,
Pf. 1.
Németh Lászlóné miniszter asszony részére

A levél szövege:

(A változás a címzésben, megszólításban volt csak.)

A Szabad Balaton Egyesület tagjainak és elnökségének nevében írok Önnek. Egyesületünk célja azok összefogása, érdekképviseletének megteremtése és ellátása, akik szabadidejüket vizeinken töltik, vizeinken közlekednek bármilyen vízi eszközzel. Az érdekképviselet során egyik fő célunk a hajózást érintő szabályok, rendeletek, előírások módosításának elérése. Jelenleg több szabály is nehezíti a szabadidejüket a vízen töltők, a Balatonon és más vizeken kedvtelési célból hajózók, vízi sport eszközt használók, vagy éppen a csónakos horgászok életét. A szabályok egy része az Ön által vezetett minisztérium felügyelete alá tartozik. Kérésünk, hogy támogassák tevékenységünket a szabályoknak a kialakult gyakorlathoz való igazításában, könnyebben betarthatóvá,  életszerűvé formá-lásában. Természetesen nem anyagi, hanem csak erkölcsi támogatásra van szükségünk.

Elismerve eddigi tevékenységüket és azt, hogy a mindenkori szabályozások célja, a vízi járműveken tartózkodók életének, biztonságának, valamint a természeti környezetnek a megóvása, a jövőben segíteni szeretnénk a munkájukat, a szabályok tökéletesítése terén. Ennek egyik módja lenne, hogy a szabályozások életbe lépése előtt széles körben egyeztethessünk az érintett szakmai szervezetekkel, egyesületekkel. Kérjük, hogy legyenek partnerek a szabályoknak a kialakult gyakorlathoz való igazításában, könnyebben betarthatóvá, életszerűvé formálásában.

Kérem engedje meg, hogy néhány példát említsek, a Balatonnal kapcsolatban, mely szabályok módosítására gondolunk:
– Kikötőn kívüli hajótárolás tilalma.
– Viharjelzés esetén érvényes tiltások.
– Vitorlás kishajók motorhasználatának tilalma.
Ezekkel és még néhány más kisebb “vihart” kavaró szabályozással kapcsolatos véleményünket elolvashatja a mellékelt füzetben, amely pontosan tartalmazza, hogy milyen változásokat szeretnénk elérni.

Meg vagyunk győződve arról, hogy a hajózás biztonsága nem a szigorúbb szabályozással növekszik, hanem a hajózásban résztvevők tudatos, felelősségteljes magatartásával. A szabadidő értékes eltöltése, ezen belül a vízi sportok, hajózás, túrázás az egész közösség érdeke, hiszen a nyugodt kipihent emberek a hivatásuk, munkájuk során jobban teljesítenek.  A vízi túrizmus számára is csábítóbb célpont lenne a Balaton és más vizeink, ha kevesebb felesleges szabályt kellene betartania a vízen tartózkodóknak.

Kérjük az Önök hatáskörébe tartozó szabályok módosításakor vegyék figyelembe javaslatainkat. Kérjük írják meg számunkra, hogy a Nemzeti fejlesztési Minisztériumnál kivel vehetnénk fel a kapcsolatot a részletek tisztázása, esetleg kompromisszumos megoldások kidolgozása ügyében. Szívesen együtt dolgoznánk Önökkel közös céljaink elérése érdekében.

Mellékelten megküldjük a Szabad Balaton egyesület javaslatait tartalmazó füzetet, amely részletesen felsorolja, hogy mely szabályok módosítását szeretnénk elérni.

Kérjük amennyiben lehetséges támogassa törekvéseinket! Számítunk segítő együttműködésére!

Budapest, 2013. március 4.

Tisztelettel:

Székely András
a Szabad Balaton Egyesület elnöke

A levélhez mellékeltem a BoatShow-n is átadott füzetünk 1-1 példányát:
Az egyesület céljai
Javaslatok

Bejegyzés kategória: Hírek, események. közvetlen link.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.