Balatoni Visszafejlesztési Tanács?

A Balatoni Fejlesztési Tanács munkaszervezetének vezetője Molnár Gábor azt nyilatkozta az info rádiónak, hogy “Továbbra sem lehet szabadon tárolni a csónakokat a Balatonon”, ami így nem igaz. A nyilatkozatból az derül ki, hogy a BFT is beadott a jogszabálytervezethez módosítási javaslatot, amelyet ha elfogadnának, akkor lehet, hogy továbbra sem lehetne hajót tárolni a Balatonon. (Nem lehet tudni pontosan, hogy mit adtak be.)

Ezzel szemben a 64/2012. (XII. 7.) NFM rendelet az állami tulajdonban lévő vizek mederhasználati díjairól elég rövid és egyértelmű. Ha ezen nem módosítanak, márpedig a NFM által készített módosítási javaslatban ennek módosítása nem szerepelt, akkor a bóján, nádas mellett karóhoz kikötött hajók / csónakok után nem kell mederhasználati díjat fizetni, mivel ezek nem sorolhatók be azokba a kategóriákba amely építmények után a 64/2012. NFM rendelet előírja a díjfizetést.

Úgy gondolom, hogy ha a BFT javaslatára olyan kerülne a törvénybe, ami a kishajók csónakok tárolását megnehezítené, az nem a Balaton fejlesztését szolgálná, hanem a Balatoni vízi élet további visszafejlődését. Reméljük ilyen irányú javaslatukat az Országgyűlés nem fogadja el.

Bejegyzés kategória: Hírek, események. közvetlen link.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.